KVR5-120/3

Το υπόγειο σύστημα απορριμμάτων KVR5-120/3 είναι ένα προϊόν που επιτρέπει την επιτυχή ταξινόμηση της συλλογής, διαλογής, απομάκρυνσης, επεξεργασίας και αποβολής των αστικών αποβλήτων. Πρόκειται για ένα προϊόν που εξυπηρετεί την εργασία του αστικού συστήματος και βελτιώνει σημαντικά την ποιότητα του περιβάλλοντος. Οι πόλεις στις οποίες έχει ήδη εγκατασταθεί το υπόγειο σύστημα απορριμμάτων επιβεβαιώνουν ότι ο σχεδιασμός του προϊόντος ανταποκρίνεται στις υψηλής αισθητικής απαιτήσεις, που προσφέρουν ευκολία στην εγκατάσταση, στη φόρτωση και εκφόρτωση, στη συντήρηση και στη λειτουργία του. 

Το υπόγειο σύστημα απορριμμάτων είναι πιστοποιημένο σύμφωνα με τα πρότυπα που απαιτούνται για το συγκεκριμένο τύπο προϊόντος, διαθέτει πατέντα και είναι νομικά προστατευόμενο προϊόν. Παρέχονται υπηρεσίες συντήρησης και επισκευής του προϊόντος.

Το φιλικό στο περιβάλλον υπόγειο σύστημα απορριμμάτων είναι κατασκευασμένο με τα εξής υλικά:

Μέρος του υπόγειου συστήματος απορριμμάτων

Υλικό

Ποσοστό ανακύκλωσης

Φρεάτιο

Αδιάβροχο πολυαιθυλένιο υψηλής πυκνότητας με αντοχή πάνω από 50 έτη σύμφωνα με το πρότυπο EN 1778.

100%

Δοχείο Ανύψωσης (Ευέλικτα δοχεία ενδιάμεσης αποθήκευσης)

Πολυεστερικό-αντιπυρικό  υλικό, αδιάβροχο, PVC κάλυμμα διπλής όψης, βερνίκι, υψηλής στιλπνότητας ανάγλυφο, μυκητοκτόνο φινίρισμα, επιβραδυντικό φλόγας, χωρίς κάδμιο.

100%

Χαμηλός δακτύλιος

Αλουμίνια διατομή με γέμιση τσιμέντου MB30

100%

Κατασκευή δοχείου πάνω από το έδαφος

Ανοξείδωτο ατσάλι AISI 304/316 ή ατσάλι S235JR, γαλβανισμένο εν θερμώ 

100%

Δοχείο πλαισίου πάνω από το έδαφος

Γαλβανισμένη επίστρωση 

Ανοξείδωτο  από ατσάλι AISI 304/316

100%

Μεγάλο κάλυμμα

Ατσάλινη διατομή S235JR γαλβανισμένο εν θερμώ

100%

Λαβή καπακιού 

Ατσάλινη διατομή S235JR, ζεστή γαλβανισμένη

100%

Μικρό καπάκι

Φύλλο αλουμινίου

100%

Καπάκι μικρού καπακιού

Ανοξείδωτο ατσάλι AISI 304/316

100%

Η επιτυχία του υπόγειου συστήματος απορριμμάτων, σε σύγκριση με τους παραδοσιακούς κάδους αποβλήτων, έγκειται στη μοναδική χωρητικότητα συγκράτησης που διαθέτει και στο γεγονός ότι μεριμνά για την προστασία του περιβάλλοντος. Η αποθήκευση των απορριμμάτων στο υπόγειο σύστημα αποβλήτων έχει πολλά πρόσθετα οφέλη πέρα από τη μεγάλη χωρητικότητα και την αισθητικά ελκυστική οπτική όπως: 

  • μειωμένη συχνότητα επισκευής
  • μείωση στην κυκλοφορία απορριμματοφόρων
  • μείωση εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα
  • λιγότερα σκουπίδια στον περιβάλλοντα χώρο μας. 

Το γεγονός ότι τα απόβλητα βρίσκονται κάτω από το έδαφος και δεν υπάρχει πρόσβαση σε αυτά, σε συνδυασμό με το σφιχτό κλείσιμο των καπακιών, δίνει τη δυνατότητα να λειτουργούν σαν  εντομοαπωθητικά, βοηθώντας να διατηρείται ένα καθαρό περιβάλλον που δεν επιτρέπει στα ζώα και τα έντομα να εισέρχονται. Οι ψυχρές θερμοκρασίες κάτω από το έδαφος αποτρέπουν τη δημιουργία και την ανάπτυξη βακτηρίων και αυτό επιτυγχάνεται μέσω ενός φυσικού και φιλικού προς το περιβάλλον τρόπου όπου δεν απαιτούνται χημικά ή άλλες επιβλαβείς λύσεις. Το υπόγειο σύστημα απορριμμάτων είναι αδιάβροχο και στεγανό, αποτρέποντας έτσι τη ρύπανση του εδάφους. Είναι σχεδιασμένο χωρίς να υπάρχει η πιθανότητα το περιεχόμενο του κάδου να χυθεί στα υπόγεια ύδατα.

ΜΕΙΩΣΗ ΚΟΣΤΟΥΣ ΚΑΙ ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ ΥΠΟΓΕΙΩΝ ΚΑΔΩΝ

Το υπόγειο σύστημα απορριμμάτων μειώνει τα έξοδα όσον αφορά τη βενζίνη, τα απορριμματοφόρα και τις ώρες εργασίας, καταργώντας την άσκοπη συλλογή άδειων ή μισο-γεμάτων κάδων και ελαττώνοντας σημαντικά την υπερβολική περιβαλλοντική ρύπανση. 

Η αυτόματη παρακολούθηση του συστήματος υπόγειων απορριμμάτων παρέχει μετρήσεις της θερμοκρασίας, της χωρητικότητας των σκουπιδιών στον κάδο και επεξεργαστή φωνής, ο οποίος αναπαράγει διαφορετικά κείμενα όταν το καπάκι είναι ανοιχτό ανάλογα με το είδος των σκουπιδιών που δέχεται ο κάθε κάδος και την υπολειπόμενη χωρητικότητα του, επιτρέποντας έτσι την προγραμματισμένη προσέλευση του απορριμματοφόρου, διασφαλίζοντας ότι δεν θα γίνονται άσκοπες επισκέψεις.

Η μπαταρία έχει αντοχή έως 2 χρόνια.

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΦΟΡΤΩΣΗΣ ΚΑΙ ΕΚΦΟΡΤΩΣΗΣ

Με τη σωστή χρήση των υπόγειων κάδων:

  1. Επεκτείνεται η  διάρκεια ζωής των προϊόντων.
  2. Παρέχουμε πλήρη επιλογή πρώτων υλών και οργανικών αποβλήτων.
  3. Αποφεύγουμε την καύση του περιεχομένου του δοχείου.
  4. Το περιβάλλον είναι καθαρότερο, ασφαλέστερο και πιο όμορφο.
  5. Δημιουργούμε σημαντικές οικονομικές αποταμιεύσεις για τους πελάτες, τις τοπικές κοινότητες και τις δημοτικές επιχειρήσεις

Το γέμισμα του υπόγειου δοχείου γίνεται με την απόθεση των αποβλήτων μέσω του ανοίγματος στο καπάκι το οποίο κλείνει με χαμηλή ισχύ και στο οποίο υπάρχουν ετικέτες με οδηγίες χρήσης.

Η εκκένωση του εσωτερικής τσάντας γίνεται με την αφαίρεση του καπακιού με τη βοήθεια ενός υδραυλικού γερανού σε ένα τυπικό φορτηγό απορριμμάτων. Η εκκένωση γίνεται πάνω από τα ρυμουλκούμένα φόρτωσης ή τη χοάνη που δέχεται τα απόβλητα και τα κατευθύνει προς τις πρέσες για συμπύκνωση. Ο σάκος ανοίγει στο κάτω μέρος, τραβώντας το σχοινί, απελευθερώνοντας τα απόβλητα από την τσάντα με όλο το βάρος τους, χωρίς την πιθανότητα το περιεχόμενο να παραμείνει στο δοχείο και χωρίς την πιθανότητα να χυθεί το περιεχόμενό του πάνω στο φορτηγό και στο έδαφος. Στη συνέχεια, η τσάντα κλείνει τραβώντας το σχοινί στον περιοριστή που επιτρέπει στον σάκο να πλησιάσει τον προκαθορισμένο τρόπο που ορίζει ένα δοχείο για υπόλοιπα / συμπιεσμένα υγρά. Στη συνέχεια, το σχοινί ασφαλίζεται από τον μηχανισμό που εμποδίζει το τυχαίο άνοιγμα κάθε σάκου. Ο σάκος επιστρέφει στο φρεάτιο, ένα μεγάλο καπάκι τοποθετείται στο περίβλημα του δοχείου στην αρχική του θέση πριν αδειάσει το δοχείο. Η αφαίρεση του δοχείου και η επιστροφή στην αρχική του θέση διαρκεί μέχρι 3 λεπτά.

Η εκκένωση των υπόγειων δοχείων μπορεί να διεξαχθεί με τη βοήθεια ποικίλου εξοπλισμού, ακόμη και των υφιστάμενων απορριμματοφόρων, με την ανακαίνιση και αναβάθμιση του υδραυλικού γερανού με συγκεκριμένα χαρακτηριστικά και αφαιρούμενη χοάνη για τη λήψη αποβλήτων. Ο υπάρχων εξοπλισμός παραμένει λειτουργικός και για την εκκένωση των τυποποιημένων δοχείων. Παρόλα αυτά η  καλύτερη λύση για την εκκένωση είναι τα απορριμματοφόρα νέας γενιάς τα οποία είναι πλήρως εξοπλισμένα για την ανύψωση και την εκκένωση των υπόγειων δοχείων με τη βοήθεια τηλεχειριστηρίων. Ανάλογα με τις ανάγκες του πελάτη, υπάρχει διαθέσιμος και πρόσθετος εξοπλισμός για την παρακολούθηση του δοχείου από τα κεντρικά και οδηγό οχήματα για εκκένωση. μπορούν να τοποθετηθούν μόνο εμπορευματοκιβώτια, μέσω ραδιοζεύκτη που παρέχει πλήρη οικονομικότητα και αποτελεσματικότητα